Iwan Vossen

Iwan Vosen is geboren op 30 september 1983 te Utrecht.
Iwan Vossen is (Nederlands) erkend leraar Taekwon-Do, ITF Royal Dutch scheidsrechter C en hij bezit 3e dan Taekwon-Do.

In september 1990 kwam hij in aanraking met Taekwon-Do bij de Taekwon-Do Tiger Academie (tegenwoordig bekend als Taekyon) in Houten, onder leiding van Sabum Hennie Thijssen. Na een korte stop vanaf 1996 begon Iwan weer met Taekwon-Do in 2002 bij Thijssen Taekwon-Do Academie, onder leiding van Sabum Hennie Thijssen 6e dan. In 2008 behaalde hij zijn 1e dan Taekwon-Do.
Inmiddels is hij aan het trainen voor zijn 3e dangraad en traint hij sinds 2010 actief bij Taekwon-Do Academie Gelderland in Bemmel (wekelijks rijdt hij hiervoor heen en weer vanuit Utrecht). Daarnaast geeft hij ook sinds 2005 les bij Thijssen Taekwon-Do Academie in Houten en sinds 2012 bij Taekwon-Do Academie Gelderland.

Na de HAVO heeft Iwan de HBO opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) in 2009 en de Master of Science in Management in 2016 afgerond. Tijdens de HBO studie kwam hij in aanraking met Close Combat Combative Arts, een vechtsport gericht op realistische zelfverdediging met belangrijke invloeden vanuit de Ninjiutsu, Close Quarter Combat van Hochheim, Krav Maga en het Franse Legionaires Combatives.

Deze vechtsport heeft hij twee jaar beoefend. Naast de opleiding IVK volgende hij de opleiding tot assistent-leraar bij de oudste bond van Nederland, de NTA. Tegenwoordig zijn de meeste scholen aangesloten bij de bond ITF Royal Dutch. Daar heeft hij ook de opleiding Leraar in 2012 afgerond en is hij lid van de Commissie Technische Opleidingen van de ITF Royal Dutch.

In het dagelijks leven is Iwan projectleider bij een internationaal advies- en ingenieursbureau en geeft leiding aan personen binnen diverse multidisciplinaire projecten op het gebied van akoestiek, luchtkwaliteit, externe veiligheid, geur, brandveiligheid en/of industrie.

Iwan hoopt in de toekomst zijn eigen Taekwon-Do academie te openen. Nu volgt hij bondstrainingen en seminars om zijn kennis en kunde te blijven vergroten. Daarnaast wil hij ook de opleiding tot hoofdleraar afronden.